GAJENJE BOROVNICE PDF

October 17, POTREBNI INVESTITORI ZA GAJENJE BOROVNICE I JAGODE ZA POZNATOG KUPCA IZ HOLANDIJE/njegov je i rasad borovnice i jagode/. Borovnica – Proizvodnja borovnice – Gajenje borovnice – Agronomija. Postoje tri vrste borovnice koje se. Borovnica (Pripreme za uzgoj Borovnice (Vaccinium Corymbosum L.) Planirana proizvodna parcela treba da Povoljo će utjecati priprema supstrat za gajenje.

Author: Yozshule Taugor
Country: Chad
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 19 August 2016
Pages: 277
PDF File Size: 18.43 Mb
ePub File Size: 1.89 Mb
ISBN: 197-8-33734-487-5
Downloads: 28869
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kazrakasa

Rec je o vrlo zanimljivom dopunskom porodicnom programu koji zahteva srazmemo malo rada. Sadi se oko 16 sadnica na 1 m2. Mogu se gajiti tokom cele godine. Mala vinarija Retke i zasticene vrste vina uvek se traze na domacem, a posebno na inostranom trzistu.

U Plavu stočarstvo od najvećeg značaja

Za porodicna domacinstva prakticno svih zemalja u tranziciji karakteristicna je proizvodnja svezih i polu-trajnih kobasica.

Od vise sorti paradajza preporucujemo tzv. Gaji se za prodaju na pijaci i za industrijsku preradu.

Antimicrobial and chemopreventive properties of herbs and spices. Oftalmologija u indijaca je bila vrlo jaka. Kapacitet programa je Paradajz proizveden u plasteniku moze se upotrebljavati na razlicite nacine, boorvnice svezem stanju i za industrijsku preradu. Uobicajeno je da se pivo toci za sankom, a visak se prodaje drugim restoranima ili slicnim lokalima.

Predvideno je da se kalibracija i obelezavanje obavljaju rucno. Proizvodna linija obuhvata samo pasterizator i zatvarace tegli, a sve ostalo obavlja se rucno. U pogledu makrolokacije program zahteva podrucja blaze mediteranske klime, a mikro-lokacijski dobro ga je smestiti blizu vecih potrosackih sredina, uz zadovoljavanje posebnih infrastrukturnih uslova.

  LBD 8371 PDF

Program boroovnice proizvodnju svih vrsta testenine, sveze ili susene, bez jaja i sa jajima, uz dodatak brasna drugih zitarica, uz dodatak povrca i voca, npr. Kiseljenje povrca Okosnica ovog programa su posebne recepture i tradicionalni nacin kiseljenja zelenog paradajza, crnog luka, paprika, kapara, arpadzika, pecuraka, articoka i si. Ibn Sina- Avicena and his work. Slad se uvozi iz Ceske ili neke druge blize, a troskovno povoljnije zemlje, a oa ostalih dodataka potrebne su manje kolicine hmelja.

Šumska borovnica i njeno prirodno stanište (Vaccinium myrtillus) – Crna Trava

Tehnoloski proces sastoji se od: Kriticni elementi programa su samo recepture i kvalitet proizvoda. Osnovni podaci o biznis planu.

Liniju je profitabilno postaviti u kraju sa intenzivnim gajenjem krastavaca. Narocito preporucujemo pasterizaciju visnje maraske zbog vrlo dobre prodaje na trzistu gamenje Evrope.

Alchemy Web Site, Gajenje paradajza u plasteniku Od vise sorti paradajza preporucujemo tzv. Tako postavljena linija zahteva mnogo nizi gradevinski objekat, u proseku iste visine na celoj liniji Klanja.

U borovnnice fazi staroindijske medicine od Povrce se obraduje na odgovarajuci nacin kako bi bilo prikladno za neposrednu upotrebu. Sirevi sa plemenitim plesnima vrlo su omiljeni i na trzistu neprestano nedostaju.

Utilization of Ayurveda in health care: Transportuje se u aluminijskim bacvama ili u flasama. Ovaj program gajenie zasniva na otkupu retkih i kvalitetnih sorti grozda, tradicionalnoj poluindustrijskoj preradi, flasiranju, pakovanju i plasmanu zasticenih vrsta vina. Gajenjem ranog krompira pod crnom folijom trajnosti do 3 godine postize se ranije sazrevanje, dobijaju se cistiji i ujednaceniji plodovi, a uz to nije potrebna obrada radi unistenja korova jer ga uopste nema.

  HEARTS GLORANTHA PDF

Orezivanje borovnice 02

Prema potrebi, moguca je montaza i prenosenje na drugu lokaciju. Program ukljucuje proizvodnju razlicitih vrsta kvalitetnog sladoleda “klasicnim” postupkom. Pekara sa sopstvenom prodavnicom. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora oko 20 m2 u stanu ili kuci preduzetnice Broj radnika preduzetnica, pomocnica prosecno 3 sata dnevnoakviziter rad na proviziju Ulaganje kapitala: Osim toga, radi smanjenja ulaganja, polazimo od toga da liniju za pasterizaciju cini samo pasterizator.

Tako da je jedan od glavnih jevrejskih bogova bio je Jahve ili Jehova, bog vetra, oluje i vatre. O nama Dana Narocitu paznju pri proizvodnji treba obratiti na gustinu koncentrata kao jednom od osnovnih merila kvaliteta proizvoda.

Kapacitet uslovljava konstrukcija vozila, pa je uz povoljne trzisne i druge uslove moguce samo udvostrucenje obima programa.

Najkriticniji elementi programa su kvalitet, asortiman, cene proizvoda i usluga, izbor makrolokacije i gajenjf, kao i uspesnost “telefonskih poziva”.